۵۱۷ بازديد

آون یکی از دستگاه‌های پرکاربرد در آزمایشگاه‌ها میباشد که برای استریل و خشک کردن وسایل شیشه‌ای و فلزی استفاده می‌شود.قیمت اون ازمایشگاهی با افزایش دما، رطوبت موجود در وسایل شیشه‌ای تبخیر شده و هر گونه فعالیت بیولوژیکی از بین می‌رود. خشک کن آزمایشگاهی در آزمایشگاه‌های مختلفی مانند شیمی، فیزیک، بیولوژی و صنعت کاربرد دارد و برای خشک کردن نمونه‌های آزمایشگاهی، تست استحکام نمونه‌ها و تست خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نمونه‌ها مورد استفاده قرار میگیرد.

اجزای تشکیل دهنده آون ازمایشگاهی یا فور خشک کننده چیست ؟

 

  • محفظه داخلی: محفظه داخلی فور خشک کننده محل قرار گرفتن وسایل جهت استریل شدن می‌باشد. این محفظه اغلب از جنس استیل ضد زنگ و مقاوم در برابر حرارت بالا است. این محفظه همچنین محل قرار گرفتن سنسور دما و ترموکوپل است.
  • المنت های گرم کننده: این اجزا جهت تأمین حرارت مورد نیاز فور قرار داده شده اند و اغلب در مجاورت جداره خارجی فور و در تماس با آن قرار گرفته‌اند تا دمای داخل آون را به میزان مورد نیاز افزایش دهند. در داخل هر فور ، بسته به نوع و مدل دستگاه و همچنین بسته به توان الکتریکی آن ، یک یا دو عدد المنت قرار می‌گیرد. این المنت‌ها اغلب از نوع فنری بوده و درون یک پوشش از جنس سرامیک نسوز قرار می‌گیرند تا از انتقال جریان الکتریکی به محفظه فور و اتصال نمودن آن جلوگیری شود.
  • عایق‌های حرارتی: این عایق ‌ها به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی حرارتی و سرد شدن سریع محفظه داخلی و همچنین جلوگیری از گرم شدن بیش از حد محفظه خارجی و مدارهای الکتریکی و نیز محیط بیرون تعبیه شده که اغلب از جنس پشم شیشه است.سیستم کنترل و نمایش دمای داخل محفظه: بسته به نوع آون، این دو سیستم می‌تواند کاملا مجزا و یا در یک سیستم یکپارچه بیاید. سیستم نمایش دمای داخل محفظه می‌تواند یک دماسنج عقربه‌ای ، دماسنج جیوه‌ای و یا یک برد الکتریکی به همراه سنسور حرارتی و نمایشگر دیجیتال باشد. سیستم کنترل دما نیز بسته به نوع دستگاه می‌تواند به صورت ترموکوپل‌های فلزی ، جیوه‌ای و یا سیستم‌های میکروپروسسوری مشتمل بر سنسورهای دقیق باشد ؛ در این صورت سیستم نمایش و کنترل دما می‌تواند در هم ادغام شود.
  • سیستم‌های حفاظتی:  بسته به نوع دستگاه سیستم‌های حفاظتی الکتریکی و حرارتی جهت حفاظت کاربران و دستگاه و محتویات آن پیش‌بینی می‌شود. فیوزهای الکتریکی برای قطع جریان در موارد اضطراری، سیستم قطع جریان در زمان بالا رفتن بیش از حد دما (به هنگام عمل نکردن سیستم کنترل دما) و … از جمله این سیستم‌ها است.

تفاوت آون ازمایشگاهی با انکوباتور چیست؟

انکوباتور عمدتا برای رشد حیات میکروبیولوژیکی استفاده می‌شود و برای این منظور نیاز نیست که دمایی بالاتر از 50 درجه سانتیگراد داشته باشد. این در حالی است که آون آزمایشگاهی برای استریل و خشک کردن ظروف آزمایشگاهی استفاده می شود و دمای آن بسیار بالاتر از انکوباتور می باشد.

کاربرد آون آزمایشگاهی برای از بین بردن عفونت و استریل کردن است. این در حالی است کا کاربرد انکوباتور نگهداری و حفظ حیات در یک دمای مشخص است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.