۷ بازديد

ریدایرکت چیست؟

به طور کلی، ریدایرکت مفهومی تخصصی در وب سایت و سئو برای “انتقال دادن” است. اما انتقال چه چیزی؟

  1. انتقال قدرت سئو یک صفحه به صفحه دیگر یا یک وب سایت به وب سایت دیگر،
  2. انتقال کاربر از یک صفحه وب به صفحه ای دیگر به صورت خودکار و غیر ارادی،
  3. انتقال نام یا آدرس یک صفحه به نام یا آدرسی دیگر.

ریدایرکت 410 این یعنی زمانی که شما صفحه 1 را به صفحه 2 ریدایرکت بزنید، قدرت سئو آن را انتقال میدهید، کاربرانی که وارد آن میشوند به صفحه جدید منتقل شده و در نتیجه آدرس قبلی به یک آدرس جدید تبدیل خواهد شد. میتوانید درباره تفاوت ریدایرکت، دی ایندکس و کنونیکال مقاله تگ کنونیکال چیست را بخوانید تا بیشتر با این مفاهیم آشنا شوید.

در ادامه و با کمک مثال هایی که در مورد انواع ریدایرکت میزنیم، بهتر متوجه معنی دقیق آن میشوید. اما یک سوال، اگر از ریدایرکت ها استفاده نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

تصور کنید که ما با کلمه کلیدی آموزش سوشیال سیگنال در صفحه یک گوگل هستیم. حالا به دلیل اینکه گوگل به تازگی ارزش سوشیال سیگنال در سئو را کاهش داده و نادیده میگیرد، (به طور مثال گفته شد و در حقیقت اینطور نیست) ما هم قصد داریم مقاله آن را که دیگر به درد کاربران نمیخورد، حذف کنیم.

اگر صفحه گفته شده حذف شود، هر کسی که روی لینک آن کلیک کند وارد یک صفحه 404 خواهد شد. این یعنی کاربرانی که از سطح وب و موتورهای جستجو، کاربرانی که با لینک های داخلی خود وب سایت ما و حتی کاربرانی که از وب سایت های دیگر که به آن لینک داده اند، وارد این آدرس شوند با یک صفحه 404 روبرو خواهند شد. نمونه یک صفحه 404 را در پایین مشاهده میکنید:

در نتیجه کاربران بعد از مشاهده یک صفحه بدون محتوا، سریعا وب سایت را ترک میکنند و این موضوع باعث افزایش نرخ پرش کل سایت و در ادامه کاهش قدرت سئو آن خواهد شد. بنابراین با کمک یک ریدایرکت، میتوان کاری کرد که کاربران بعد از ورود به این آدرس، به جای صفحه 404 به صورت خودکار به یک صفحه دیگر منتقل شوند.

 

 

انواع ریدایرکت کدامند؟

شما میتوانید برای ریدایرکت کردن وب سایت خود، از انواع مختلف ریدایرکت استفاده کنید. اما بی توجهی به کاربرد هرکدام و استفاده بی جا میتواند باعث کاهش رتبه سئو وب سایت شما و مشکلات دیگر برای کاربران شود. بنابراین باید به خوبی با انواع ریدایرکت و کاربرد آن آشنا شوید. در ادامه:

  • ریدایرکت 301
  • ریدایرکت 302
  • ریدایرکت 307
  • و ریدایرکت meta refresh

را برای شما توضیح میدهم:

ریدایرکت 301

 ریدایرکت 301 پر استفاده ترین انواع ریدایرکت ها در سطح وب است. در اصل میتوان گفت بیشتر از 90 درصد صفحاتی که در سطح وب به آن وارد شده و سپس ناگهان از آن به صفحه جدیدی منتقل میشوید، همین صفحات هستند که به کمک کد 301 ریدایرکت شده اند.

ریدایرکت 301 یک راه انتقال دائمی است. یعنی زمانی که شما صفحه x1 در وب سایت خود را به صفحه x2 ریدایرکت 301 کنید، به موتورهای جستجو نشان میدهید که این تغییر مسیر به صورت دائمی ثبت شده و قرار نیست در ادامه دوباره صفحه x1 را بازگردانی کنید. ریدایرکت 301 و انواع دیگر ریدایرکت میتوانند به درون سایت یا خارج سایت باشند. یعنی یا کاربر را از صفحه مورد نظر شما به یکی از صفحات دیگر سایت منتقل کنند یا او را به یک صفحه از سایتی دیگر بفرستند. اما بعد از استفاده از این تغییر مسیر چه اتفاقی می افتد؟

تصور کنید ما در وب سایت خود، دو مقاله با کلمات کلیدی متفاوت داریم:

  • مقاله آموزش سئو
  • مقاله آموزش سئو داخلی

هر دو آنها هم روی کلمات مربوط به خودشان صفحه اول گوگل هستند. بعد از مدتی تصمیم میگیریم که به جای مقاله آموزش سئو داخلی، مفاهیم مربوط به آن را در همان مقاله آموزش سئو قرار دهیم و مقاله سئو داخلی را به طور کلی حذف کنیم.

بعد از بروزرسانی و تکمیل مقاله آموزش سئو، مقاله آموزش سئو داخلی را حذف کرده و با کمک ابزارهایی که در ادامه گفته میشود، آن را به مقاله آموزش سئو، ریدایرکت 301 میزنیم. در این حالت چه اتفاقی می افتد؟

در ابتدا کدی در صفحه قرار میگیرد که به محض ورود ربات های موتور جستجو و کاربران، آنها را به صورت خودکار به مقاله دوم انتقال میدهد.

سپس؛ حدود 90 درصد از قدرت سئو مقاله اول، به مقاله ای که روی آن ریدایرکت شده منتقل میشود. به این صورت بعد از مدت کوتاهی، زمانی که کاربران در گوگل کلمه آموزش سئو داخلی را جستجو کنند، با مقاله آموزش سئو روبرو خواهند شد. در ادامه هم به طور کلی صفحه قبلی که به صفحه جدید ریدایرکت شده از دیتابیس موتورهای جستجو حذف میشود و اعتباری برای آن در نظر گرفته نمیشود.

نکته: برای انتقال یک وب سایت به وب سایتی دیگر هم از ریدایرکت 301 استفاده میکنند. نمونه واقعی آن را در مقاله ریدایرکت 301 توضیح دادیم که میتوانید برای مشاهده آن، مقاله را مطالعه کنید.

انتقال قدرت بعد از ریدایرکت 301

یک سوال؛ گفتیم که بعد از ریدایرکت 301، قدرت سئو آن به صفحه جدید منتقل شده و آن در صفحات گوگل نمایش داده میشود. اما یک سوال: اگر بر فرض مقاله سئو داخلی ما در صفحه اول گوگل بود و الان به جای آن مقاله آموزش سئو در صفحه اول قرار گرفته باشد، این مقاله جدید همیشه در همان صفحه باقی خواهد ماند؟

اینکه صفحه گفته شده در صفحه اول باقی بماند یا نه، میتواند به نکات دیگری مثل سئو خارجی، لینک سازی و… آن هم مربوط باشد اما به طور کلی، اگر کاربران نسبت به صفحه جدید رضایت داشته باشند، (که احتمالا به دلیل محتوای مرتبط رضایت دارند) احتمالا باید در ادامه هم منتظر باقی ماندن آن در صفحه اول گوگل باشید. منظور از رضایت این است که بعد از ورود به آن سریعا وب سایت را ترک نکنند.

بنابراین زمانی که مقاله سئو داخلی را به یک صفحه غیر مشابه مثلا صفحه اصلی سایت ریدایرکت 301 کنید، نباید منتظر باقی ماندن آن در صفحه یک گوگل باشید چون مطمئنا صفحه اول سایت تان چیز زیادی برای کاربری که در مورد سئو داخلی جستجو کرده ندارد. به این ترتیب با افزایش نرخ پرش در این صفحه، گوگل آن را از صفحات اول حذف میکند. به همین دلیل است که همیشه توصیه میکنیم صفحات حذف شده را به نزدیکترین صفحه به خودشان از نظر معنایی ریدایرکت کنید.

اگر قصد دارید بدانید چطور باید از ریدایرکت 301 در یک صفحه استفاده کنید، به مقاله آموزش ریدایرکت 301 مراجعه کنید. البته در ادامه هم یک راهکار برای سایت های وردپرسی در اختیارتان قرار میدهیم.

ریدایرکت 302 چیست؟

تصور کنید در وب سایت خودتان، صفحه ای با نام “خرید گوشی lg” دارید. با توجه به اینکه صفحه گفته شده در وب سایت شما ارزش بالایی دارد، قصد دارید در آن یک سری تغییرات برنامه نویسی مهم و قابل توجه ایجاد کرده تا نرخ تبدیل مخاطب به خریدار را افزایش دهید.

اما به دلیل زمان بر بودن این تغییرات برنامه نویسی، مجبورید برای مدتی صفحه گفته شده را حذف کنید. خب در حالت عادی بعد از حذف شدن یک صفحه و ایجاد صفحه 404، گوگل آن را به طور کلی از دیتابیس خود خارج میکند و شما اصلا این را دوست ندارید. پس راهکار چیست؟ میتوانید برای مدت کوتاهی، صفحه گفته شده را به یک صفحه مشابه یا موقتی، ریدایرکت 302 بزنید. به این صورت کاربران بعد از ورود به صفحه خرید گوشی lg، به صفحه دوم منتقل میشوند اما خود موتورهای جستجو، صفحه دوم را جایگزین صفحه اول در نتایجشان نمیکنند.

آنها میدانند که این یک تغییر مسیر موقتی است و نباید اعتبار صفحه اول را نادیده بگیرند. بنابراین برای مدتی آن را پیش خود نگاه داری کرده تا دوباره شما صفحه را بسازید و ریدایرکت 302 را حذف کنید. به این صورت همه چیز مثل اول خواهد شد. (دقت کنید که این صرفا یک مثال برای شناخت بهتر ریدایرکت 302 بود و اغلب این کار را در زمان ایجاد مشکلات فنی انجام میدهند.)

نکته مهمی که در مورد ریدایرکت 302 وجود دارد این است که در صورت طولانی شدن زمان آن، موتورهای جستجو به مرور تصمیم به حذف قدرت صفحه اول گرفته و مثل یک ریدایرکت 301 با آن برخورد خواهند کرد. بنابراین بهتر است در صورت استفاده از آن سریعا تغییرات لازم را ایجاد کنید.

چطور از ریدایرکت 302 استفاده کنیم؟

برای اینکه وب سایت خودتان را به یک صفحه دیگر ریدایرکت 302 بزنید، میتوانید در حالت پیشفرض از کدهای آن در فایل .htaccess سایت استفاده کنید. اما با توجه به خطراتی که این کار میتواند برای سئو وب سایت شما داشته باشد، پیشنهاد بهتر کمک گرفتن از یک سئوکار است. همینطور اگر وب سایت وردپرسی دارید، افزونه وردپرسی ریدایرکت در این زمینه به شما کمک میکند.(لطفا قبل از نصب هر افزونه از اعتبار آن مطمئن شوید.)

ریدایرکت 307 چیست؟

ریدایرکت 307 به نوعی همان ریدایرکت 302 است. به طور کلی فضای وب بر پایه پروتکل اینترنتی HTTP بنا شده است و این پروتکل هم خود به تنهایی دارای 2 نسخه است. (نسخه 1.0 و نسخه 1.1) ریدایرکت 302 برای هر دو نسخه اینترنت به خوبی کار میکند اما ریدایرکت 307 در نسخه دومی (1.1) عمل خواهد کرد. بنابراین بهتر است اگر نیاز به ریدایرکت موقتی وب سایت خودتان داشتید، از همان ریدایرکت 302 استفاده کنید.

Meta Refresh

و در نهایت Meta Refresh هم به نوعی دیگر، یک ریدایرکت است. البته به ندرت آن را در صفحات وب و برای راحتی کاربران یا حتی انتقال قدرت سئو یک صفحه به کار میبرند زیرا قدرت کمی در انتقال اعتبار سئو صفحات دارد.

اگر تا به حال در سطح وب با صفحه ای روبرو شده اید که روی آن چنین متنی نوشته:((اگر تا 3 ثانیه دیگر به صفحه جدید منتقل نشدید، این دکمه را انتخاب کنید)) باید بدانید که اینها از همین روش Meta Refresh استفاده کرده اند.

اغلب وبمسترانی که دست به دامن Meta Refresh میشوند، از آن برای سئو کلاه سیاه یا دیگر فعالیت های نه چندان جذاب و تبلیغاتی استفاده میکنند.

انواع دیگر ریدایرکت

راستش را بخواهید، ریدایرکت ها انواع دیگری هم دارند. به طور مثال:

  • ریدایرکت 303
  • ریدایرکت 305
  • ریدایرکت 308
  • و…

اما با توجه به اینکه اغلب آنها بی استفاده هستند یا حداقل به درد کاربران وب فارسی نمیخورند، از توضیح شان و طولانی کردن مقاله خودداری میکنیم.

بهترین افزونه ریدایرکت چیست؟

افزونه های زیادی در مخزن وردپرس برای ریدایرکت کردن صفحات وب سایت شما وجود دارند. به عنوان نمونه میتوانید لیست 7 افزونه برتر ریدایرکت را در این لینک از سایت HOBSPOT مشاهده کنید. اما اگر نظر ما را بخواهید، بهترین افزونه در حال حاضر، همان افزونه YOAST SEO است. در مورد این پلاگین در مقاله افزونه های سئو توضیحاتی ارائه کردیم و علاوه بر آن در یک مقاله جامع و کامل به نام آموزش YOAST SEO آن را به صورت تصویری آموزش دادیم. در ادامه هم یک توضیحات کوتاه در مورد آن برای شما قرار میدهیم:

همانطور که در تصویر بالا مشخص است، در زیرمنو “تغییر مسیر” افزونه یوآست سئو که مربوط به ریدایرکت هاست، نام چندین نوع ریدایرکت آورده شده. 3 تای اولی را تا اینجای مقاله توضیح دادیم. اما در مورد 2 تای بعدی:

  • 410: این یک ریدایرکت نیست. بلکه یک کد خطای 410 در صفحه است که به کاربر و موتورهای جستجو به صورت صادقانه اعلام میکند صفحه ای که در جستجو آن هستید به طور کامل حذف شده.
  • 451: این هم یک کد خطای دیگر است که به کاربر اعلام میکند صفحه مورد نظر را به دلایل قانونی (مثلا به دلیل نقص قانون کپی رایت) حذف کردیم.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.