۲۹۰ بازديد

سیاه شدن دندان کودکان

به دلایل متعددی امکان دارد تا دندان کودکان دچار تغییر رنگ شود. این تغییر رنگ ممکن است زرد، قهوه ای، خاکستری و یا حتی سیاه باشد که هر کدام از آن ها دلایل خاص خود را دارند.متخصص لمینت دندان رشت اگر شما هم سیاه شدن دندان کودک خود را مشاهده کردید، بهتر است تا سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده تا دندانپزشک متخصص علت آن را بررسی نماید. همچنین روش ها و راهکار هایی برای جلوگیری از سیاه شدن دندان وجود دارد که در ادامه مقاله به شرح آن ها خواهیم پرداخت.

علل سیاه شدن دندان کودکان

وجود لکه های تیره روی سطح دندان ها و سیاه شدن دندان کودکان می توانند دارای علت های مختلفی باشد که در زیر به بررسی آن ها می پردازیم:

  1. ژنتیک

    ژنتیک یکی از عوامل مهمی است که در سیاه شدن دندان کودکان تاثیر دارد. زمانی که ساختار ریشه دندان کامل نشده، اما دندان ظاهر طبیعی خود را یافته است، دیسپلازی عاج دندان از نوع یک رخ داده است که سبب تغییر رنگ دندان به سمت آبی و سیاه می شود. همچنین اختلال ژنتیکی دیگری مانند دنتینوژنز ایمپرفکتا که در ابتدای رشد دندان ها ایجاد می شود، سبب خاکستری شدن دندان ها می گردد. این عارضه ها می توانند بر دندان ها شیری و دائمی کودکان اثر گذار باشند.

  2. آسیب و ضربه

    گاهی اوقات طی یک حادثه مانند تصادف، افتادن از بلندی و حتی زمین خوردن در هنگام بازی کردن، ممکن است تا دندان کودک شما آسیب ببیند و خاکستری رنگ شده و رو به سیاهی رود.

  3. دارو

    برخی از دارو ها همانند آنتی هیستامین ها و یا تتراسایکلین ها می توانند سبب تغییر رنگ و سیاه شدن دندان های کودکان شوند. همچنین مصرف تتراسایکلین در دوران بارداری می تواند منجر به سیاه شدن دندان کودک در آینده گردد. مکمل قطره آهن نیز برای تمام کودکان مورد استفاده قرار می گیرد، بر سیاه شدن دندان کودکان تاثیر دارد.

  4. فلوراید و مواد معدنی

    یکی دیگر از مواردی که می توانند سبب سیاه شدن دندان های کودک شوند، مواد معدنی موجود در آب لوله کشی می باشد. فلپراید برای دندان کودکان لاطم و مفید است، اما غلظت بالای آن می تواند منجر به سیاه شدن دندان کودک شود. همچنین اگر کودک قادر به خارج کردن آب دهان خود نباشد و خمیر دندان را ببلعد، دندان هایش رو به سیاهی خواهد رفت. به همین دلیل توصیه می شود تا برای کودکانی که نمی توانند آب دهان خود را خارج کنند، از خمیر دندان های دارای فلوراید استفاده نکنید.

  5. برخی بیماری ها

    برخی از بیماری ها با تاثیر بر روی مینای دندان و یا بافت نرم زیر آن، می توانند دلیلی بر سیاه شدن دندان کودک شوند. این بیماری ها مانند لوسمی، سرخک، تبخال، کم خونی سلولی داسی شکل، دیابت و اختلال عملکرد بزاق باشند.

  6. تغذیه نامناسب

    بسیاری از نوشیدنی ها و غذا ها می توانند بر تغییر رنگ دندان کودک و سیاه شدن آن، اثر گذار باشند. شیر خوردن در زمان نامناسب و مصرف بیش از حد نوشیدنی ها و غذا های شیرین با افزایش احتمال بروز پوسیدگی دندان می توانند منجر به سیاه شدن دندان کودک شوند.

  7. بهداشت ضعیف و نادرست دهان و دندان

    بسیاری از بیماری های دهان و دندان عاملی برای عفونت و مشکلات بسیار جدی می باشند. والدین باید توجه داشته باشد که مسواک زدن و نخ دندان کشیدن کودکشان به درستی انجام شود. در صورت عدم بهداشت دهان و دندان و با افزایش پلاک های دندانی، احتمال بروز بیماری های دهان و دندان افزایش یافته و دندان ها رو به سیاه شدن خواهند رفت.

درمان سیاهی دندان کودکان

درمان سیاه شدن دندان کودکان به عمق رنگ دندان بستگی دارد. گاهی موارد این درمان ساده بوده و به راحتی انجام می شود و گاهی اوقات نیز درمان پیچیده بوده و به بیهوشی و دارو های مسکن احتیاج است. لازم است به ذکر است که اگر دندان های شیری کودک سیاه شده باشند، در اغلب مواقع خواهند افتاد و دندان های دائمی جایگزین آن ها می شوند. به طور کلی روش های درمانی سیاه بودن دندان کودکان عبارتند از:

  1. در صورتی که لکه های روی دندان به صورت جزئی باشند، شاید با مواد ضد عفونی کننده به راحتی درمان شوند. اما دندانپزشک برای درمان لکه های عمیق تر لازم است تا بخشی از مینای آسیب دیده دندان را بردارد.
  2. اگر دیسپلازی عاج دندان از نوع یک، دلیل سیاه شدن دندان باشد، اغلب به جراحی سینوس و یا افزایش استخوان نیاز است.
  3. درمان دنتینوژنز ایمپرفکتا با توجه به میزان آسیب دیدگی دندان، به کمک دندان مصنوعی و یا روکش دندان انجام می گیرد.
  4. برخی مواقع درمان آسیب و سیاه شدن دندان دائمی، با کمک عصب کشی دندان صورت می گیرد.
https://drshamsdentist.com/%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

پیشگیری از سیاه شدن دندان کودکان

مراقب بهداشت دهان و دندان کودک خود باشید. از هنگامی که اولین دندان شیری کودکتان رشد کرد، باید مسواک زدن را آغاز کنید و به مرور زمان آموزش صیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را به او بیاموزید تا رعایت بهداشت دهان و دندان برای کودکتان به عادت تبدیل گردد.

آموزش زبان به کودکان یک فرآیند جذاب و پر اهمیت است که نیازمند رویکردهای خاصی است. برای شروع آموزش زبان به کودکان، اولین قدم مهم تشویق و تحریک داشتن علاقه طبیعی آن‌ها به یادگیری زبان است. این امر می‌تواند از طریق بازی‌ها، انیمیشن‌ها، و قصه‌های زبانی مناسب برای سن آن‌ها انجام شود. همچنین، ایجاد یک محیط زبانی غوطه‌ور کودکان در زبان مورد نظر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به این ترتیب، کودکان در معرض فراگیری زبان طبیعی‌تر و با انگیزه‌تری قرار می‌گیرند.

 

علاوه بر این، استفاده از روش‌های تعاملی و غیرفرمال نیز در آموزش زبان به کودکان بسیار مؤثر است. این شامل فعالیت‌های گروهی، بازی‌های نقش، و استفاده از تکنولوژی‌های آموزشی متناسب با سن و توانایی‌های آن‌ها می‌شود. همچنین، ترکیب کنار هم فعالیت‌های شنیداری، تصویری، و کتاب‌های تصویری نیز به کودکان کمک می‌کند تا با تنوعی بیشتر در فرآیند یادگیری مواجه شوند و بهتر بتوانند زبان را فراگیری کنند.

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.