۵۱۴ بازديد

آیا می‌توان دندان مصنوعی را سفید کرد؟

 

دندان‌های مصنوعی نوعی پروتزهای دندانی هستند که جایگزین دندان‌های اصلی از دست رفته افراد می‌شوند.متخصص لمینت دندان رشت زمانی این اتفاق می‌افتد که امکان انجام ایمپلنت وجود ندارد. این دندان‌ها نیز همانند دندان‌های طبیعی فرد نیاز به مراقبت و تمیز کردن دارند. با این حال برخی افراد نسبت به این موضوع بی توجه هستند.
یکی از عوارضی که برای این دندان‌ها به وجود می‌آید، این است که دچار تغییر رنگ می‌شوند. سپس این افراد با مواجه شدن با این مشکل، شروع به یافتن پاسخ این سؤال می‌کنند که دندان مصنوعی را چگونه سفید کنیم؟
دندان‌های مصنوعی تغییر رنگ می‌دهند و زرد یا لکه دار می‌شوند؛ در چنین مواقعی، نمی‌توان آنها را با استفاده از روش‌های خانگی و یا حتی وسیله‌های حرفه‌ای دندانپزشکی سفید کرد.
علاوه بر این، بر خلاف دندان‌های طبیعی به محلول‌ها و خمیر دندان‌های سفید کننده واکنش خوبی نشان نمی‌دهند.
به همین دلیل توصیه می‌شود که آنها را به طور مرتب شستشو دهید. چرا که از تغییر رنگ و تجمع جرم و پلاک بر روی آنها پیشگیری می‌شود.

روش‌های سفید کردن دندان مصنوعی

افرادی که از دندان‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، ممکن است با خود فکر کنند که این نوع دندان‌ها نیاز به شستشوی خاصی ندارند و آسیب نمی‌بینند.
اما لازم است بدانید که همانند دندان‌های طبیعی، این دندان‌ها نیز نیاز به مراقبت دارند. در غیر این صورت نه‌ تنها تغییر رنگ می‌دهند، بلکه می‌توانند سلامت دهان و دندان فرد را نیز به خطر بیندازند.
در ادامه این مطلب بهترین روش‌های سفید کردن دندان مصنوعی و همچنین از بین بردن جرم را بیان کرده‌ایم:

  1. شستشوی دندان مصنوعی با استفاده از مسواک

     

    اغلب افرادی که از دندان‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، از مسواک زدن آنها غافل می‌شوند. در صورتی که انجام این کار از اهمیت زیادی برخوردار است و به سفید شدن و حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می‌کند.
    دندان‌های مصنوعی متحرک را هم می‌توان داخل دهان و هم خارج از آن مسواک زد. بهتر است افراد برای مسواک زدن این نوع دندان‌ها آنها را از دهان خارج کنند. چرا که با این کار، می‌توانند به درستی و کامل تمام سطوح آنها را تمیز کنند.
    برای تمیز کردن دندان مصنوعی از مسواک و خمیر دندان مناسب استفاده کنید. استفاده از مسواک‌های زبر و خمیر دندان‌های حاوی مواد ساینده می‌تواند به این دندان ها آسیب برساند. چنین محصولاتی می‌توانند به مرور زمان موجب ساییده شدن آنها شوند.

  2. استفاده از محلول شیمیایی تمیز کننده دندان مصنوعی

     

    محلول‌های شیمیایی که برای شستشوی دندان‌های مصنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند، دارای خاصیت آنتی باکتریال هستند. این محلول‌ها که یکی از راه‌های سفید شدن دندان مصنوعی هستند را می‌توان از داروخانه‌ها تهیه کرد.
    برای استفاده از این محلول سفید کننده دندان مصنوعی باید مقداری از آن را درون یک ظرف بریزید و دندان‌ها را درون آن قرار دهید. سپس با استفاده از مسواک و آبکشی آنها را شستشو دهید.
    به طور کلی شستشوی دندان‌های مصنوعی با استفاده از این محلول شیمیایی، ۳ دقیقه کافی است؛ اما می‌توان آنها را برای چند ساعت هم درون این محلول قرار داد.
    توجه داشته باشید که محلول‌های سفید کننده قوی به دلیل حاوی بودن غلظت بالای آب اکسیژنه برای انجام این کار مناسب نیستند. به همین دلیل غوطه‌‌ور کردن دندان‌ها برای مدت زمان طولانی در این محلول به آنها آسیب می‌رساند.

  3. استفاده از سرکه برای تمیز کردن دندان مصنوعی

     

    سرکه ماده‌ای است که به دلیل دارا بودن خاصیت ضد عفونی کننده در مصارف مختلف خانگی برای ضد عفونی کردن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    یکی از موارد کاربرد سرکه، جرم گیری دندان مصنوعی است. علت استفاده از آن این است که به دلیل دارا بودن خاصیت اسیدی، رسوبات موجود بر روی این دندان را حل می‌کند.
    برای شستن دندان مصنوعی با سرکه باید محلولی از آب و سرکه را به نسبت برابر سرکه و آب تهیه کنید. سپس دندان مصنوعی خود را برای مدت زمان کوتاهی درون آن قرار دهید.
    در صورتی که میزان جرم موجود زیاد باشد، باید دندان مصنوعی را برای مدت زمان طولانی‌تری درون این محلول قرار دهید. به طور مثال از شب تا صبح باید آن را در محلول قرار دهید. سپس آن را مسواک زده و آبکشی کنید.

  4. استفاده از قرص‌های مخصوص برای شستشوی دندان مصنوعی

     

    یکی دیگر از روش‌هایی که برای سفید شدن دندان مصنوعی به کار برده می‌شود، استفاده از قرص‌های مخصوصی است که از داروخانه‌ها قابل تهیه هستند.
    پرسولفات‌ها یکی از ترکیبات شیمیایی تشکیل دهنده قرص سفید کننده دندان مصنوعی هستند که بی‌خطر هستند و خاصیت سفید کنندگی و آنتی باکتریال دارند. برای تمیز شدن این دندان‌ها توصیه می‌شود که به طور روزانه از این قرص‌ها استفاده شود.
    توجه داشته باشید که استفاده از این روش به افرادی که به مواد شیمیایی تشکیل دهنده قرص سفید کننده دندان حساسیت دارند، توصیه نمی‌شود.

نکاتی که در شستن دندان مصنوعی باید مورد توجه قرار بگیرند.

در سفید کردن دندان مصنوعی باید نکاتی را مورد توجه قرار داد که در ادامه آنها را بیان کرده‌ایم:

  1. از وایتکس برای سفیدی دندان مصنوعی استفاده نکنید.
  2. استفاده از سفید کننده‌ها تنها در صورتی مجاز است که دندانپزشک آنها را تأیید کرده باشد. در غیر این صورت ممکن است نه تنها مؤثر واقع نشوند، بلکه به دندان‌های مصنوعی آسیب نیز وارد کنند.
  3. از آب لوله کشی تصفیه شده و ولرم (نه داغ) برای شستشوی این دندان ها استفاده کنید.
  4. برای از بین بردن جرم دندان مصنوعی بهتر است آنها را حداقل یکبار در روز شستشو دهید. با این کار می‌توانید جرم‌هایی که بر روی آن نشسته‌اند را سریع از بین ببرید و روند جرم گیری را به خوبی انجام دهید.

علت تغییر رنگ دندان مصنوعی

چرا دندان‌های مصنوعی تغییر رنگ می‌دهند؟ این دندان‌ها از جنس اکریلیک، ماده‌ای که به راحتی رنگ را به خود می‌گیرد، ساخته می‌شوند.
به همین دلیل با گذشت زمان، مایعات و غذاهایی که می‌خورید به طور طبیعی می‌توانند باعث تغییر رنگ دندان‌های مصنوعی شما شوند.
قهوه، انواع توت‌ها، سس گوجه فرنگی، شراب قرمز و … جزء مواد غذایی و نوشیدنی‌های رنگی هستند؛ این مواد از اصلی‌ترین عواملی هستند که موجب تغییر رنگ این دندان‌ها می‌شوند.
علاوه بر این عدم رعایت بهداشت دهان و دندان نیز یکی از مهم‌ترین موارد در ایجاد این تغییر است. به همین دلیل باید همواره بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. روزی ۲ بار مسواک بزنید و از دهانشویه‌های مناسب استفاده نمایید. با این کار، از تجمع جرم و پلاک بر روی دندان‌های مصنوعی که موجب تغییر رنگ آنها شما می‌شوند، جلوگیری می‌کنید.

عوارض تمیز نکردن دندان مصنوعی

برخی افراد ممکن است از اهمیت تمیز کردن دندان‌های مصنوعی مطلع نباشند و یا آن را جدی نگیرند و نسبت به انجام آن بی توجه باشند.
لازم است بدانید که تمیز نکردن این دندان‌ها عوارضی را به وجود می‌آورد که در ادامه این مطلب آنها را بیان کردیم:

  1. ایجاد عفونت‌های خطرناک

    تمام دندان‌های مصنوعی به مرور زمان با بیوفیلم پوشانده می‌شوند. بیوفیلم توسط باکتری‌های خطرناکی مانند استافیلوکوکوس اورئوس و MRSA تشکیل می‌شود.
    این باکتری‌ها به آرامی راه خود را به معده باز می‌کنند و ممکن است باعث عفونت‌های خطرناک شوند.

  2. ایجاد بیماری‌های مختلف

    تجمع بیوفیلم روی دندان مصنوعی برای مدت طولانی می‌تواند باعث بیماری‌های جدی مانند مشکلات تنفسی، بیماری قلبی و ذات‌الریه آسپیراسیون شود.
    اگر فردی در حین داشتن بیوفیلم روی پروتزهای دندانی خود دچار بریدگی در داخل دهان شود، منجر به عفونت و بیماری سیستمیک خواهد شد.

  3. https://drshamsdentist.com/%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/
  4. خراب و بد بو شدن دندان‌های مصنوعی

    تمیز نکردن دندان‌های مصنوعی نه تنها برای بهداشت دهان و دندان مضر است، بلکه می‌تواند باعث خراب شدن سریع‌تر پروتزهای شما نیز شود.
    اگر دندان مصنوعی خود را به طور مرتب تمیز نکنید، می‌تواند حاوی میکروب‌ها و باکتری‌هایی باشد؛ این میکروب‌ها در طول زمان به رشد خود ادامه می‌دهند و باعث فرسودگی و بدبو شدن دندان‌های مصنوعی می‌شوند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.