۵۱۸ بازديد
  • دفاتر تجاری

به موجب ماده 6 قانون تجارت ،ثبت برند تجاری دفاتری که داشتن آن ها برای تجار به استثنای کسبه ی جزء الزامی است ، عبارتند از :
1- دفتر روزنامه
دفتر روزنامه دفتری است که تاجر باید همه روزه، مطالبات و دیون و داد و ستد تجاری و معاملات راجع به اوراق تجاری از قبیل خرید و فروش و ظهرنویسی و به طور کلی جمیع واردات و صادرات تجاری خود را به هر اسم و رسمی که باشد و وجوهی را که برای مخارج شخصی خود برداشت می کند، در آن دفتر ثبت نماید.
2- دفتر کل
دفتر کل دفتری است که تاجر باید کلیه معاملات را لااقل هفته ای یک مرتبه از دفتر روزنامه استخراج و انواع مختلفه آن را تشخیص و جدا کرده هر نوعی را در صفحه مخصوصی در آن دفتر به طور خلاصه ثبت کند.
3- دفتر دارایی
دفتر دارایی، دفتری است که تاجر باید هر سال صورت جامعی از کلیه دارایی منقول و غیر منقول و دیون و مطالبات سال گذشته خود را به ریز ترتیب داده در آن دفتر ثبت و امضاء نماید و این کار تا پانزدهم سال بعد انجام می گیرد.
4- دفتر کپیه
دفتری است که تاجر باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورت حساب های صادره خود را در آن به ترتیب تاریخ ثبت نماید. همچنین تاجر باید کلیه مراسلات و مخابرات و صورت حساب های وارده را نیز به ترتیب تاریخ ورود مرتب نموده و در لفاف مخصوصی ضبط کند.
لازم به ذکر است دفاتر دیگری به نام های دفتر صندوق، دفتر انبار و غیره وجود دارد که قانون تجارت، تصریحی در الزام به داشتن آن ها ندارد.

  • مدت تاخیر ثبت در دفاتر

تاخیر تحریر عملیات ، در صورتی که به منظور سوء استفاده نباشد، در موارد استثنایی تا یک هفته ، به تشخیص ماموران تشخیص مالیات و بیش از آن به تشخیص هیات سه نفری که مرکب است از سه نفر حسابرس که توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی انتخاب می شوند، به قانونی بودن دفتر خللی وارد نخواهد کرد.
در مورد موسسات جدید التاسیس، مدت ثبت دفاتر ، برای اولین سال تاسیس، تا سی روز از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی و یا تاریخ شروع به کار سایر اشخاص، مجاز خواهد بود.
کلیه عملیات ثبت شده در دفاتر روزنامه هر ماه باید حداکثر تا پانزدهم ماه بعد، به دفتر کل نقل شود.

  • دفاتر از نظر مالیاتی

دفاتری است که قانون مالیات های مستقیم آن ها را " دفاتر قانونی " می نامد، به موجب ماده 95 قانون مزبور، عبارت است از دفتر روزنامه ( اعم از نقدی و غیر نقدی ) و دفتر کل موضوع قانون تجارت و یا دفاتر مخصوصی که وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان دفتر مشاغل ( دفتر درآمد و هزینه ) تهیه و در دسترس مودیان قرار می دهد.

https://danasabt.ir/%d9%be%d9%84%d9%85%d9%be-%d8%af%d9%81%d8%a7%d8%aa%d8%b1/


دفاتر روزنامه و دفتر کل قبل از ثبت هر گونه عملیات حسابداری باید مطابق مقررات 11 و 12 قانون تجارت مصوب 1311 از طرف نماینده اداره ثبت اسناد ، امضاء و پلمپ شود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.