زخم لثه بعد از کشیدن دندان، آیا طبیعی است؟

با توجه به اینکه پروسه کشیدن دندان یک پروسه تهاجمی است، ایجاد زخم بعد از آن یک امر طبیعی خواهد بود.بهترین متخصص ریشه دندان در رشت به دلیل فرایندهایی است که خود بدن برای ترمیم آن انجام می‌دهد. این زخم‌ها ممکن است بعد از چند روز ناپدید شوند. به همین دلیل هم خیلی مشکل خاصی ایجاد نمی‌کنند. اما اگر این زخم‌ها بعد از مدت مشخصی ناپدید نشوند، ممکن است نشان دهنده مشکل بزرگ‌تری باشند.

مراقبت‌های لازم برای درمان زخم لثه بعد از کشیدن دندان

توجه داشته باشید که بافت لثه شما حین کشیدن دندان دچار آسیب می‌شود؛ به همین دلیل باید نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  1. استفاده از رژیم غذایی مناسب

    توجه به رژیم غذایی و مراقبت های بعد از کشیدن دندان بسیار مهم است. با توجه به شکل گیری زخم لثه بعد از کشیدن دندان، حتما باید به سراغ غذاهایی بروید که با جویدنشان، بافت لثه دچار ناراحتی نشود.
    غذاهایی مثل سوپ یا هر غذای نرم دیگری می‌توانند گزینه ایده‌آلی باشند. اما مواردی مثل آبنبات، عناب خشک و یا حتی نان خشک شده، می‌توانند سبب بدتر شدن این زخم‌ها شوند.

  2. پرهیز از استفاده از نی هنگام نوشیدن

    نوشیدن مایعات با نی می‌تواند به زخم لثه پس از کشیدن دندان آسیب برساند. به این خاطر که نی یک فشار منفی داخل دهان ایجاد می‌کند و می‌توانند سبب باز شدن مجدد زخم لثه شود. همچنین، نی ممکن است به زخم لثه برخورد کند و دوباره باعث خونریزی آن شود.

  3. پرهیز از استعمال سیگار

    سیگار یکی از مواردی است که به دلیل دربرداشتن ترکیبات مضر، سبب می‌شود تا زخم لثه دیرتر ترمیم پیدا کند.

  4. سرما درمانی

    استفاده از یخ و سایر کمپرس‌های سرد سبب می‌شود تا التهاب ناشی از زخم لثه کاهش یابد.

  5. رعایت بهداشت دهان

    برای اینکه زخم لثه بعد از انجام این درمان دچار عفونت نشود، حتما باید از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. در غیر این صورت، زخم لثه دوباره عود کرده و ترمیم آن به تعویق می‌افتد.

  6. استفاده از مسکن‌های تجویز شده

    دندانپزشک معمولا برای کاهش درد و التهاب زخم لثه بعد از کشیدن دندان، یک سری داروهایی تجویز می‌کند. بهتر است در زمان تعیین شده، از این داروها استفاده کنید تا درد و التهاب ناشی از این مشکل، هرچه سریع‌تر بهبود یابد.

سوزش لثه بعد از کشیدن دندان به چه علت است؟

سوزش لثه بعد از کشیدن دندان معمولا برای اکثر افراد اتفاق می‌افتد. این موضوع بیشتر به خاطر این است که محل زخم هنوز باز مانده است و یا در حال ترمیم است. البته این را هم فراموش نکنید که گاهی اوقات به دلیل عفونتی که در آن ناحیه اتفاق می‌افتد، این مشکل نیز به وجود می‌آید. به همین دلیل هم پیشنهاد ما این است که اگر در مدت مشخص شده، ترمیم لثه صورت نگرفت، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.

مدت زمان ترمیم لثه بعد از کشیدن دندان چقدر است؟

ترمیم لثه بعد از کشیدن دندان بسته به اینکه شما چه دندانی را کشیده باشد، می‌تواند متغیر باشد. اما معمولا این زمان برای هر دندانی، بیشتر از یک ماه به طول نمی‌انجامد. جوش خوردن لثه بعد از کشیدن دندان معمولا به ۲ تا ۳ هفته زمان نیاز دارد. اما بسته شرایط بیمار و خود دندان، ممکن است این زمان کمی بالا و پایین شود.

جمع شدن لثه بعد از کشیدن دندان نشانه چیست؟

این اتفاق نشان دهنده این است که مراحل بهبودی زخم در حال طی شدن هستند. بهبودی زخم لثه بعد از کشیدن دندان، معمولا طی چهار مرحله اتفاق می‌افتد که جمع شدن لثه، در مرحله سوم آن انجام می‌شود.

درمان خانگی جای زخم کشیدن دندان در خانه

 

برای درمان جای زخم کشیدن دندان در منزل می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

https://drshamsdentist.com/%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. دانه زنیان رومی زنیان یکی از داروهای خانگی موثر برای کاهش التهاب ناشی از زخم لثه است. درمان جای زخم کشیدن دندان با استفاده دانه زنیان، خیلی سریع‌تر از حالت عادی انجام می‌شود. این ترکیب علاوه بر خاصیت ضد التهابی، می‌تواند در ضد عفونی کردن محل مورد نظر نیز موثر باشد؛ چرا که ترکیبات ضد قارچ و به خصوص ضد باکتریایی دارد.
  2. قرقره کردن آب نمک شما می‌توانید از ترکیب آب و نمک، برای جلوگیری از عفونت محل زخم استفاده کنید. این ترکیب می‌تواند در بسته شدن سریع‌تر محل زخم نیز موثر باشد.
  3. استفاده از چای کیسه‌ای اگر محل مورد نظر درد دارد، می‌توانید برای درمان جای زخم کشیدن دندان، از چای نپتون استفاده کنید. علاوه بر تسکین درد، می‌تواند التهاب را هم کاهش دهد.
  4. استفاده از میخک میخک ترکیبی است که می‌تواند برای تسکین درد زخم لثه کارایی داشته باشد. دقت داشته باشید که این ترکیب علاوه بر این اثر، می‌تواند التهاب و عفونت را هم کاهش دهد.
  5. مصرف ترکیبات حاوی ویتامین C ویتامین سی ترکیبی است که برای ترمیم و بهبودی زخم‌ها بسیار ضروری است. به همین دلیل هم باید به سراغ محصولاتی بروید که حاوی این ترکیب باشند.
  6. استفاده از سیر سیر هم جزو ترکیباتی است که برای ضد عفونی کردن محل زخم‌ها بسیار گزینه ایده‌آلی است. به همین دلیل هم می‌توانید برای چند دقیقه از سیر روی محل زخم استفاده کنید تا علاوه ضدعفونی کردن محل زخم، بهبودی آن را هم تسریع کند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.