۵۱۸ بازديد

کورتاژ لثه چیست؟

دندانپزشک برای درمان پاکت پریودنتال که بر اثر تجمع جرم زیر بافت لثه به وجود آمده و به آن آسیب رسانده است، از روش خراشیدن لثه که به آن کورتاژ لثه نیز گفته می‌شود، استفاده می‌کند. بهترین متخصص ریشه دندان در رشت در واقع با ابزار مخصوص، جرم و بافت لثه آسیب دیده را خارج کرده و اجازه می‌دهد تا بافت جدید به دیواره دندان متصل شود.

انواع کورتاژ لثه کدام‌اند؟

معمولا کورتاژ لثه به دو صورت قابل انجام است که در زیر به آنها اشاره شده است:

  1. کورتاژ لثه‌ای

    زمانی که پاکت پریودنتال خیلی عمیق نباشد، دندانپزشک می‌تواند با استفاده از کورت، بافت ملتهب دیواره لثه را برداشته و به بهبود وضعیت بیمار کمک کند. معمولا در این روش، دیواره حاوی میکروب و عفونت خارج می‌شود.

  2. کورتاژ زیر لثه‌ای

    زمانی که پاکت پریودنتال عمیق‌تر باشد، دندانپزشک باید با کورت، قسمت‌های بیشتری را بردارد. در این روش، بافت نزدیک به انتهای ریشه دندان برداشته می‌شود. حتی در خیلی از مواقع، اتصال بافت همبند با استخوان نیز قطع می‌شود.

به چه دلایلی نیاز به انجام کورتاژ لثه داریم؟

دلایل زیادی وجود دارند که می‌توانند سبب نیاز بیمار به انجام کورتاژ لثه شوند. در زیر به هر یک از آنها اشاره شده است:

  1. حساسیت و درد در ناحیه لثه و یا دندان گاهی اوقات ممکن است بیمار در قسمتی از بافت لثه یا دندان احساس درد و حساسیت کند.
  2. بوی بد دهان در صورتی که جرم دندان در زیر بافت لثه تجمع پیدا کنند، می‌توانند سبب بروز بوی بد دهان نیز شوند. برای درمان این مشکل، باید پاکت پریودنتال را درمان کرد تا بار میکروبی این ناحیه کاهش پیدا کند. کورتاژ یکی از موثرترین روش‌های درمان این عارضه است.
  3. تحلیل استخوان در صورتی که جرم در زیر بافت لثه باقی بماند، علاوه بر ایجاد پاکت، سبب تحلیل استخوان نیز می‌شود. برای اینکه تحلیل استخوان متوقف شود، باید از کورتاژ لثه کمک گرفته شود.
  4. لق شدن دندان‌ها در صورتی که تحلیل لثه و عمق پاکت خیلی زیاد باشند، احتمال لق شدن دندان وجود دارد. با این روش این عارضه برطرف خواهد شد.

کورتاژ لثه چگونه انجام می‌شود؟

خیلی از بیماران با توجه به عدم شناخت درست از نحوه انجام کورتاژ لثه، ممکن است نسبت به انجام آن تردید داشته باشند. در ادامه مراحل درمان به طور کامل شرح داده شده است تا شما عزیزان بدون استرس برای این درمان اقدام کنید:

  1. در ابتدا باید برای معاینه کامل بافت لثه به دندانپزشک مراجعه کنید. در این مرحله، دندانپزشک با بررسی میزان التهاب و جرم لثه، روش درمان را تعیین می‌کند.
  2. در ادامه جرم گیری برای دندان‌ها و بافت لثه را انجام می‌دهد.
  3. سپس با استفاده از ابزار مخصوص، قسمتی از بافت لثه که دچار عفونت شده را خراش می‌دهد. با این کار، قسمت آسیب دیده خارج شده و بافت جدید جایگزین آن خواهد شد.

هزینه کورتاژ لثه چقدر است؟

هزینه خراشیدن لثه بسته به یکسری عوامل ممکن است متغیر باشد. معمولا دندانپزشک با معاینه بیمار و با توجه به شدت بیماری پریودنتال، هزینه نهایی را تعیین می‌کند. در صورتی که بیمه نیز هزینه این درمان را تقبل کند، قیمت نهایی آن کمتر خواهد شد. برای اینکه از قیمت این درمان مطلع شوید، بهتر است با کلینیک دکتر لبافی تماس گرفته و مشاوره لازم را دریافت کنید.

مزایای کورتاژ لثه چیست؟

خراشیدن لثه یکسری مزایایی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است:

  1. علی رغم اینکه یک روش نسبتا تهاجمی به شمار می‌‌رود، اما نسبت به سایر روش‌های جراحی، بسیار آسان‌تر است.
  2. این روش معمولا در زمان خیلی کمتری نسبت به سایر روش‌ها انجام می‌شود.
  3. علاوه بر این نیز، به زمان کمتری برای بهبودی نیاز دارد.
  4. درد و خونریزی حین و بعد از این درمان بسیار اندک است. به همین دلیل، بیمار هیچ استرسی حین درمان نخواهد داشت.
  5. معمولا میزان موفقیت این درمان بالا است.
  6. کورتاژ می‌تواند با توقف و درمان بیماری پریودنتال، از بروز مشکلات جدی‌تر پیشگیری کند.

مدت زمان بهبودی پس از کورتاژ لثه

به طور معمول دوره نقاهت بعد از این درمان طولانی نیست. در صورتی که بیمار نکات مراقبتی بعد از کورتاژ لثه را به درستی رعایت کند، پس از حدود ۲ تا ۷ روز، بهبودی لثه حاصل می‌شود. گاهی ممکن است این زمان تا ۲ هفته نیز به طول انجامد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.