۵۲۲ بازديد

آیا بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان طبیعی است؟

دقت داشته باشید که اگر قبل از انجام درمان هم چنین مشکلی داشته‌اید، ممکن است علت بوی بد کنونی دهان به کشیدن دندان هیچ ربطی نداشته باشد. بهترین دندانپزشکان در رشت خیلی از اوقات به دلیل تجمع مواد غذایی در دهان، این بوی بد ایجاد می‌شود و فرد را آزار می‌دهد. این گونه مشکلات معمولا با مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان حل می‌شود و یک مسئله طبیعی قلمداد می‌شود.
اما اگر این بوی بد قبل از کشیدن دندان وجود نداشته است و اکنون متوجه آن شده‌اید، احتمالا به خاطر وجود مشکل در پروسه درمان یا بعد از آن است. در این صورت باید علت اصلی این مشکل را ریشه یابی کرده و برای رفع آن اقدام کنید. اما به طور کلی، در خیلی از افراد بعد از کشیدن دندان این مشکل ایجاد می‌شود.

علت بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان

هر کدام از موارد زیر می‌توانند علت بوی بد دهان پس از دندان کشیدن بوده و سبب بروز چنین مشکلی شوند:

  1. خونریزی

    زمانی که دندان از بافت لثه خارج می‌شود، بافت لثه باز شده و خونریزی اتفاق می‌افتد. اگر این خونریزی کنترل نشود و داخل دهان باقی بماند، می‌تواند سبب ایجاد بوی بد دهان شود. به همین دلیل هم شستشوی دهان بعد از کشیدن دندان توصیه فراوان شده است.

  2. بهداشت ضعیف دهان

    در صورتی که بیمار بعد از کشیدن دندان، همچنان بر عدم رعایت بهداشت استمرار داشته باشه، این بوی بد را تجربه خواهد کرد. خیلی از بیماران به دلیل اینکه لثه ناحیه مورد نظر دچار زخم شده است، از مسواک زدن امتناع می‌ورزند. در صورتی که باید بهداشت دهان خود را همانند سابق رعایت کنند.
    تنها تفاوتی که ایجاد می‌شود این است که ناحیه مد نظر را مستقیما با مسواک تماس نمی‌دهند؛ این یعنی باید نواحی اطراف را به خوبی تمیز کنند تا دچار عفونت نشوند.

  3. عفونت‌های باکتریایی

    زخم‌های به جا مانده ناشی از کشیدن دندان، محل مناسبی برای نفوذ باکتری‌ها و ایجاد عفونت هستند. البته عفونت ایجاد شده در این ناحیه ممکن است در اثر هر نوع میکروارگانیسمی ایجاد شود؛ اما باکتری‌ها، شایع‌ترین علت ایجاد عفونت بعد از کشیدن دندان هستند. زمانی که عفونت در آن ناحیه به وجود آید، ترشحاتی که وارد دهان می‌شوند، بوی بسیار بدی دارند و می‌توانند این مشکل را به وجود آورند.

  4. خشکی دهان

    گاهی اوقات پس از کشیدن دهان، بیمار دچار خشکی دهان موقتی می‌شود و همین موضوع خود عاملی برای تجمع باکتری‌هاست. زمانی که بزاقی در دهان جریان پیدا نکند، باکتری‌ها در یک ناحیه باقی می‌مانند و سبب بوی بد دهان می‌شوند.

  5. مسکن‌های مصرف شده

    برخی از مسکن‌هایی که بیمار مصرف می‌کند، این پتانسیل را دارند که سبب خشک شدن دهان شوند. همین خشک شدن دهان خود سبب بوی بد دهان می‌شود.

  6. حفره خشک ناشی از کشیدن دندان

    بعضی از افراد پس از کشیدن دندان به عارضه حفره خشک دچار می‌شوند. در چنین مواردی ممکن است با علائم آن مثل بوی بد دهان نیز مواجه شوند.

روش‌های درمان بوی بد دهان بعد از کشیدن دندان

برای اینکه این مشکل سریع‌تر برطرف شود، باید در ابتدا علت ایجاد آن را بررسی کنید. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود برای یافتن علت اصلی آن، به مطب مراجعه کنید و سپس بسته به علت این بوی بد، از روش‌های زیر استفاده کنید:

https://drshamsdentist.com/%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. نوشیدن مایعات

    این روش زمانی جوابگو است که مشکل بوی بد دهان به دلیل خشک شدن دهان ایجاد شده باشد. در این مواقع شما می‌ توانید با نوشیدن مایعات، آب بدن را تامین کرده و از خشک شدن دهان جلوگیری کنید.

  2. استفاده از دهانشویه

    در صورتی که مشکل بوی بد دهان به دلیل وجود عفونت در دهان باشد، دندانپزشک یک سری دهانشویه‌ها را برای شما تجویز خواهد کرد. این محصولات با توجه داشتن خاصیت آنتی باکتریال، می‌توانند این عفونت را کاهش داده و سبب رفع مشکل بوی بد دهان شوند.

  3. استفاده از آب نمک

    زمانی که عفونتی در لثه باز شده ایجاد شده باشد، باید برای کاهش عفونت راه چاره‌ای پیدا کنید. در صورتی که این عفونت از بین نرود، بوی بد دهان نیز از بین نخواهد رفت. به همین دلیل هم توصیه می‌شود شستشوی دهان بعد از کشیدن دندان را در اولویت خود قرار دهید.
    این شست ‌و شو باید با استفاده از آب نمک ملایم و نسبتا گرم انجام شود. آب نمک تمام دهان را شست ‌و شو داده و باکتری‌ها را از بین می‌برد. به همین دلیل هم با کاهش عفونت، بوی نامطلوب دهان هم کاهش پیدا می‌کند.

  4. تغییر مسکن

    در صورتی که دردی نداشته باشید، بهتر است از مسکن استفاده نکنید. در صورتی که مصرف مسکن را ترک کنید، بوی بد ناشی از خشک شدن دهان نیز ناپدید خواهد شد. البته اگر بعد از کشیدن دندان درد دارید و نمی‌توانید مسکن را کنار بگذارید، بهتر است از دندانپزشک خود بخواهید تا مسکن دیگری برای شما تجویز کند.

  5. رعایت بهداشت دهان

    اگر علت بروز این مشکل، عدم رعایت بهداشت دهان توسط بیمار باشد، هیچ راهی جز رعایت این موضوع نخواهد بود.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.