۵۳۴ بازديد

سیگار کشیدن بعد از پر کردن دندان؛ بعد از پر کردن دندان سیگار بکشیم یا نه؟
آیا می‌توان بعد از پر کردن دندان سیگار کشید؟
در فرایند پر کردن دندان بخشی از دندان پوسیده شده برداشته می‌شود و پس از قرار دادن مواد پر کننده، دندان به طور موقت ضعیف می‌شود. دندانپزشک زن در رشت  به همین دلیل سیگار کشیدن بلافاصله بعد از پر کردن دندان می‌تواند آسیب جدی به سلامت دهان و دندان وارد کند.

آیا سیگار کشیدن مواد پر کننده دندان را تخریب می‌کند؟
کشیدن سیگار و همچنین مصرف نوشیدنی‌های الکلی بعد از ترمیم دندان می‌تواند سبب عدم موفقیت درمان گردد. معمولاً احتمال افتادن مواد پر کننده دندان در افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد است. این موضوع می‌تواند بعد از یک الی دو سال پس از درمان در این افراد مشاهده شود.
همچنین استعمال سیگار باعث شکننده و شل شدن مواد پر کننده دندان می‌شود. در نتیجه این اتفاق باکتری‌ها به درون دندان نفوذ کرده و پوسیدگی‌های بیشتری را به وجود می‌آورند.
توجه داشته باشید که یکی از علل تخریب و افتادن مواد پر کننده دندان، تشکیل جرم دندانی است. جرم دندانی هم موضوعی است که در اثر سیگار کشیدن می‌تواند تشدید شود. به همین دلیل سیگار می‌تواند به صورت غیر مستقیم، روی تخریب ترمیم دندانی موثر باشد.
سیگار چه تأثیری روی مواد پر کننده کامپوزیت دندان دارد؟

به دلیل اینکه مواد پر کننده کامپوزیت همرنگ دندان‌های طبیعی هستند، سیگار می‌تواند آنها را نیز مانند دندان‌های طبیعی دچار تغییر رنگ کند و سبب تیره‌تر شدن آنها گردد.
این موضوع به دلیل نیکوتین و سایر ترکیبات مضر موجود در این نوع محصول است. علاوه بر این نیز، سیگار با آسیب به لثه و دندان، می‌تواند روند تخریب ترمیم کامپوزیتی دندان را تسریع کند.
عوارض سیگار کشیدن بعد از پر کردن دندان

با وجود اینکه پر کردن دندان دوره نقاهت طولانی مدتی ندارد، اما در صورتی که بلافاصله بعد از انجام آن سیگار بکشید، ممکن است با عوارض زیر مواجه گردید:

  1. عفونت لثه

     به طور کلی استعمال سیگار باعث جذب بیشتر باکتری‌های مضر به دهان می‌شود. این باکتری‌ها موجب عفونت لثه می‌شوند. به همین دلیل بیمار باید در طول دوره نقاهت، از تمام عواملی که ممکن است باعث این اتفاق شوند، دوری کند. استعمال سیگار یکی از این عوامل آسیب زا است.
  2. تاخیر در روند بهبودی

     سیگار می‌تواند جریان خون بدن را محدود کند. با کاهش میزان اکسیژن موجود در خون، فرایند بهبودی کند می‌شود.
https://drshamsdentist.com/%D9%84%D9%85%DB%8C%D9%86%D8%AA-%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

  1. آیا می‌توانم بعد از پر شدن حفره دندان سیگار بکشم؟

     دود سیگار بر سلامت لثه تأثیر منفی می‌گذارد و دندان‌ها را لکه دار می‌کند. بسته به تعداد سال‌هایی که بیمار سیگار می‌کشد، ممکن است یکپارچگی ساختاری دندان‌ها نیز تحت تأثیر قرار گرفته و احتمال افتادن آنها بیشتر باشد. با این حال، هیچ معیار مستقیمی در مورد اینکه آیا دود سیگار بر حفره‌های پر شده تأثیر می‌گذارد یا خیر، وجود ندارد.
    با این وجود، اگر به تازگی یک حفره پر شده است، توصیه می‌شود حداقل یک ساعت بعد از آن از سیگار کشیدن اجتناب کنید.
  2. آیا سیگار کشیدن روی سمان دندان تاثیر می گذارد؟

     سمان دندانپزشکی ماده‌ای است که در چسباندن مواد پر کننده به سطوح مختلف دندان نقش دارد. مطالعات نشان داده‌اند که استعمال سیگار، می‌تواند روی این ماده تاثیر گذاشته و اتصال دندان و ترمیم را ضعیف کند. به همین دلیل هم افرادی سیگاری معمولا زودتر ترمیم دندان خود را از دست می‌دهند.
  3. آیا سیگار کشیدن فقط سبب تغییر رنگ مواد پر کننده می‌شود؟

     خیر، سیگار بعد از پرکردن دندان می‌تواند به صورت غیر مستقیم، روی خود مواد پر کننده نیز تاثیرگذار باشد. این یعنی ممکن است بعد مدتی، ترمیم دندان شما تخریب شده و سریع‌تر از موعد طبیعی خود از جا درآید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.