۵۲۳ بازديد

عصب کشی بدون درد دندان (Painless neurotransmission) فرایندی است که در طی آن بافت های عصبی و خونی (به اصطلاح پالپ دندان) خارج شده، پاکسازی و شکل دهی می‌شود و محل تخلیه با مواد خاصی به نام «گوتا پرکا» پر می‌گردد . متخصص لمینت دندان رشت هنگامی که یک پوسیدگی پیشرفت کرده و به عصب (پالپ) گسترش می یابد، چه دندان درد داشته باشد چه نداشته باشد، درمان  عصب کشی یا به عبارت صحیح‌تر درمان ریشه (root canal therapy) لازم می‌شود.

عوامل بسیار زیادی در عملیات موفقیت در عصب کشی دخیل است. عواملی مانند دانش و تخصص دندانپزشک، پروسه قبل از درمان، مواد بی حسی به کار گرفته شده و همچنین ترس و اظطراب بیمار در هنگام مراجعه به دندانپزشکی. برای برطرف کردن این عوامل، احتیاج به یک تیم قوی و مجرب نیاز است که میخواهیم در این مقاله به این نکات بپردازیم.

گاها دلیل درمان چیزی غیر از پوسیدگی است، مثلا هنگامی که یک دندان ضربه میخورد و شکسته می‌شود یا کاملا از جای خود بیرون می‌آید و یا یک تک دندان که تغییر رنگ شدیدی داشته و به روش های معمول درمان جواب نمی‌دهد نیز ممکن است نیاز به عصب کشی وجود داشته باشد.

 

فرآیند عصب کشی گاه کاملا بدون درد بوده و به هیچ بی حسی نیاز ندارد و گاه دردناک است. در صورتی که دندانی قبل از درمان بسیار دردناک باشد و سپس مورد درمان عصب کشی (درمان ریشه) قرار گیرد شانس درد داشتن در حین درمان بالاتر است اما با مدیریت صحیح دندانپزشک و تکنیک بی حسی صحیح، درد حداقل و در حد چند ثانیه خواهد بود.

مراحل عصب کشی بدون درد دندان

برخی از افراد بر این باورند که می‌توان درمان عصب کشی را خودشان در خانه با روغن ترمز!! یا  با سیخ داغ انجام دهند. اما توجه داشته باشید که درمان عصب کشی یک درمان تخصصی است که توسط متخصص درمان ریشه و با استفاده از تجهیزات و دستگاه های پیشرفته انجام می‌شود. مراحل عصب کشی بدون درد دندان عفونی به صورت زیر است:
  • ابتدا متخصص درمان ریشه با استفاده از عکس رادیوگرافی از دندان مقدار آسیب وارده به دندان را بررسی می‌کند . با تزریق بی حسی به ناحیه مورد نظر دندان را بی حس می‌کند.
  • متخصص عصب کشی با ایجاد حفره در دندان به بافت داخل دندان دسترسی پیدا می‌کند و با استفاده از ابزار مخصوص درمان عصب کشی دندان با دستگاه را انجام می‌دهد و پالپ دندان را تخلیه می‌کند.
  • فضای خالی دندان ضدعفونی شده و با ماده مخصوص پر می‌شود تا ریشه آسیب دیده دندان بهبود یابد.

https://drshamsdentist.com/%D8%AF%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%B4%D8%AA/

درد آمپول عصب کشی

  • برای کاهش درد داروی بی حسی، اگر کارپول (مواد بی حس کننده)  کمی گرم باشد احساس درد هنگام تزریق کمتر می‌شود.
  • متخصص درمان ریشه دندان نحوه تزریق بی حسی را باید به آرامی و در ناحیه لثه انجام دهد تا درد هنگام تزریق کاهش پیدا کند.
  • استفاده از اسپری یا ژل بی حسی قبل از تزریق جهت کاهش درد آمپول استفاده می‌شود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.