۵۲۰ بازديد
هیچ کسی نیست که تاثیر لبخند جذاب بر زیبایی افراد را انکار کند، وجود دندان هایی سالم، یکدست و سفید در زیبایی لبخند و ظاهر شما بسیار تاثیر گذار است و از همین رو بسیاری از افراد انواع خدمات درمانی دندان پزشکی را برای دندان های خود انجام می دهند.بهترین دکترایمپلنت در رشت این نوع خدمات علاوه بر اینکه بر سلامت دندان هایتان موثر است می تواند زیبایی و جذابیت شما را نیز دو چندان کند. خدمات درمانی و زیبایی دندان پزشکی بسیار متفاوت اند و متناسب با نوع دندان های هر شخص و تجویز پزشکان انجام می شوند، یکی از بهترین خدمات درمانی برای زیباسازی لبخند و چهره ی شما کامپوزیت دندان می باشد.

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت نوعی روکش دندانی است که برای زیبا سازی دندان ها انجام می شود، با انجام این روش بد شکلی، بد رنگی و فاصله ی میان دندان ها رفع شده و یک لبخند زیبا و جذاب برای افراد ایجاد می شود.

باید بدانید که تنها کاربرد کامپوزیت دندان افزایش جذابیت افراد نیست بلکه می تواند در سلامت و افزایش عمر دندان ها نیز بسیار موثر باشد، اگر چه این نوع عمل دندان پزشکی بر افزایش اعتماد به نفس شما موثر است اما تنها یک راه زیبایی نیست و وجه سلامتی آن بیشتر از زیبایی اش کاربرد دارد!

معرفی انواع کامپوزیت دندان

به طور کلی تمام کامپوزیت ها از جنس رزین ساخته شده اند و به چهار دسته مختلف نیز تقسیم می شوند. (هر چهار دسته ی نام برده برای کامپوزیت ها، یک جنس داشته و کارایی مختلفی دارند)

  1. کامپوزیت ماکروفیل
  2. کامپوزیت میکروفیل
  3. کامپوزیت نانو فیلد
  4. کامپوزیت هیبریدی

تفاوت و کاربرد انواع کامپوزیت ها در چیست؟

• کامپوزیت ماکروفیل: کامپوزیت ماکروفیل یا همان دانه درشت، کامپوزیتی است که از ذرات 10 تا 50 میکرومتری ساخته شده و ذرات بزرگتری نسبت به دیگر انواع کامپوزیت ها دارد. مهم ترین مزیت کامپوزیت های ماکروفیل مقاومت و استحکام آن ها می باشد؛ همچنین باید بدانید که سخت پولیش شدن این نوع کامپوزیت بر روی دندان بزرگترین معایب آن است.

• کامپوزیت میکروفیل: اولین کامپوزیت میکروفیل در دهه ی 70 میلادی استفاده شد؛ این کامپوزیت ها به دلیل ذرات بسیار ریزشان که کوچکتر از 100 میلی متر هستند به این نام معروف شده اند.

با وجود اینکه کامپوزیت های ریز یا میکروفیل ها به آسانی بر روی دندان ها پولیش شده و جلوه ی زیبایی به آن ها می دهند؛ اما از استحکام کافی برخوردار نیستند و به همین دلیل نیز این نوع کامپوزیت دندان تنها برای دندان های قدامی کاربرد دارند و برای استفاده در دندان های خلفی یا عقبی اصلا مناسب نیستند.

• کامپوزیت نانوفیل: نانو کامپوزیت ها بسیار مقاوم بوده و دارای ذرات 20 نانومتری هستند، این نوع کامپوزیت ها برای حل مشکلات کامپوزیت های ترکیبی یعنی هیبریدی ها ساخته شده اند و می توانند تمام ایرادهای آن ها را به خوبی برطرف کنند.

• کامپوزیت هیبریدی: کامپوزیت های هیبریدی شامل میکروهیبرید و نانوهیبرید می شود، این نوع کامپوزیت ها مخلوطی از کامپوزیت های میکروفیل و ماکروفیل بوده و ویژگی های مختلف آن ها را نیز در خود دارند. کامپوزیت های هیبریدی دارای ذراتی بین 10 تا 50 میکرومتر هستند، مهم ترین ویژگی آن ها این است که مقاومت زیادی دارند اما متاسفانه در گذر زمان دچار استهلاک شده و زیبایی خود را از دست می دهند.

• کامپوزیت نانوفیل: نانو کامپوزیت ها از تجمع ذرات ریزتر تشکیل شده و به ذرات بزرگ تبدیل می شوند، به این ذرات بزرگتر نانو خوشه می گویند، ذرات ریزی که در نانوکامپوزیت ها کنار هم قرار می گیرند و در نهایت این نوع کامپوزیت را به وجود می آورند استحکام بسیار زیادی داشته و برای هر نوع دندانی مناسب اند. نانو کامپوزیت ها بسیار مقاوم بوده و دارای ذرات 20 نانومتری هستند، این نوع کامپوزیت ها برای حل مشکلات کامپوزیت های ترکیبی یعنی هیبریدی ها ساخته شده اند و می توانند تمام ایرادهای آن ها را نیز به خوبی برطرف کنند.

بهترین نوع کامپوزیت دندان کدام است؟

اگر قرار باشد تنها یک نوع کامپوزیت به عنوان بهترین کامپوزیت دندان در نظر گرفته شود باید از نانوکامپوزیت نام ببریم، این نوع کامپوزیت به دلیل تجمع ذرات ریزی که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند دارای مقاومت بسیار زیادی است و می تواند برای هرنوع دندانی مناسب باشد. از جمله دیگر فواید نانوکامپوزیت ها موارد زیر است:

• یکی از مهم ترین مزیت های نانوکامپوزیت ها نسبت به دیگر کامپوزیت ها این است که فرایند درمانی بسیار آسان تری دارد و به این صورت کار دندان پزشکان و بیماران راحت تر خواهد شد.

• نانو کامپوزیت ها می توانند متناسب با رنگ دندان های بیمار انتخاب شوند، این موضوع کمک بسیار زیادی به بیماران خواهد کرد زیرا می توانند با وجود کامپوزیت کردن، دندان هایی طبیعی تر داشته باشند و حق انتخاب آن ها برای تعیین رنگ دندان هایشان بیشتر است.

• نانو کامپوزیت ها بسیار روان بوده و حالت چسبندگی ندارند؛ این موضوع به پرکردن دندان های عقبی که در دسترس نیستند کمک بزرگی می کند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.