۵۳۱ بازديد

سنگ اوپال چیست؟

اوپال نام یک سنگ قیمتی است که نوعی از دی‌اکسید سیلیکون هیدرات آمورف محسوب می‌شود. Opal از نظر سنگ شناسی یک ماده معدنی به‌شمار می‌رود تا یک ماده کانی و این امر هم به خاطر شکل آمورفی آن است. از نام‌های دیگر اپال می‌توان به عین‌الهَر و عین‌الشمس اشاره کرد. این سنگ ممکن است بی‌رنگ باشد ولی در رنگ‌های سفید، آبی شیری، خاکستری، سرخ، زرد، سبز، قهوه‌ای و سیاه هم یافت می‌شود. البته کمیاب‌ترین گونۀ اپال، رنگ سرخ روی زمینۀ سیاه است. تشخیص سنگ آکوامارین

اوپال به عنوان سنگ ملی استرالیا نیز شهرت دارد، چون ۹۷ درصد منابع این سنگ در استرالیا واقع شده است. واژه «اوپال» از کلمۀ هندی به معنای «سنگ» مشتق شده و در فرهنگ سانسکریت به معنای «سنگ قیمتی» است. اوپال به طلسم خوشبختی نیز معروف است و به دلیل هفت رنگ بودن آن، اکثر هنرمندان به خصوص نقاش‌ها، موسیقی‌دان‌ها و هنرپیشه‌ها از آن استفاده می‌کنند. اوپال (Opal) با طیف‌هاى نورى رنگین کمانى که دارد، در رنگ‌هاى گوناگون یافت مى‌شود.
بزرگ‌ترین معادن و منابع اوپال در استرالیا قرار دارد. البته باید گفت اولین کشور که به استخراج و تولید سنگ اوپال اقدام کرد نیز همین کشور استرالیا است. شما می‌توانید باکیفیت‌ترین اوپال‌های جهان را در سرزمین کانگروها و تنبل‌ها پیدا کنید. پس از آن، مکزیک دومین کشور در استخراج اوپال است. البته، شهرت مکزیک برای استخراج و تولید اوپال آتشین است که باکیفیت‌ترین اوپال آتشین در جهان به‌شمار می‌رود. برزیل نیز معادن غنی از اوپال سفید دارد. به طوری‌که گفته می‌شود محکم‌ترین و مقاوم‌ترین اوپال جهان در برزیل استخراج می‌شود. به غیر از کشورهائی که نام بردیم، ژاپن ،اندونزی، گوآتمالا و آمریکا هم از دیگر کشورهای مطرح در زمینه استخراج اوپال‌های مرغوب هستند.

تاریخچه سنگ اوپال

سنگ Opal قرن‌هاست در جواهرات و زیورآلات مختلف زنانه و مردانه به کار می‌رود. نام این سنگ جواهر زیبا در متون فلاسفۀ قدیمی و دانشمندان دوران باستان، مانند پلینی در سال‌های ۲۳ تا ۷۹ پس از میلاد مسیح، به چشم می‌خورد. همچنین، رنگ سنگ اوپال به قدری زیبا و وسوسه‌انگیز است که در طول تاریخ بارها به دربارها، کلکسیون‌ها و مجموعه‌های اشرافی هم راه پیدا کرده است. از جمله می توان به اپال ملکه یا چشم گربه آنداموکا اشاره کرد که به ملکه الیزابت دوم پیشکش شده‌است. یا مثلاً می‌توان به ناپلئون بناپارت اشاره کرد که برای هدیه دادن به ژوزفین مدل چشم گربه‌ای این سنگ را انتخاب کرد.

ساعت دیواری روبه‌روی بخش پذیرش ترمینال گراند سنترال منهتن نیویورک نیز یکی از معروف‌ترین اپال‌های تاریخ است. همچنین اپال دنباله‌دار هالی، بزرگ‌ترین چشم گربه‌ای نتراشیدۀ سیاه‌رنگ در جهان و تاریخ است.

رنگ‌های مختلف سنگ اپال

سنگ قیمتی اوپال طیف رنگ بسیار وسیعی دارد. سفید و سبز رایج‌ترین رنگ‌های این سنگ هستند و قرمز و سیاه نیز از نادرترین رنگ‌های این سنگ جواهر به شمار می‌روند. اوپال با پس زمینۀ تیره از مرغوب‌ترین و گران‌قیمت‌ترین رنگ‌های اوپال به‌شمار می‌رود، چون جلوه‌گری آن مثل رقص نورهای رنگی در فضای تاریک است. از دیگر انواع رنگ‌های این سنگ قیمتی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنگ اوپال سیاه از نادرترین و باارزش‌ترین رنگ‌های اپال است. این سنگ در سال ۲۰۰۸ به‌صورت رسمی از طرف دولت استرالیا به عنوان سنگ جواهر ایالت نیوساوت‌ولز معرفی شد. خوب است بدانید رنگ اوپال سیاه از خاکستری تیره تا سیاه متغیر است.
  • اوپال کریستالی: این سنگ رنگ بسیار شفاف و بازی رنگ شدید دارد که می‌توان رنگ‌های در هم تنیده شدۀ آن را از هم تشخیص داد.
  • اوپال نیمه کریستالی: همان‌طور که از نامش می‌توان حدس زد دارای رنگ سفید روشن و غیر شفاف است که درخشش کمتری دارد.
  • اوپال سفید: این نوع دارای پس‌زمینۀ سفید و بازی رنگ درونی است. اوپال سفید را در همان نگاه اول می‌توان شناسائی کرد.
  • اوپال آبدار: این اوپال معمولاً رنگ کمتری دارد و بازی رنگ هم در آن کمتر است. عموماً شامل رنگ‌هایی مثل آبی‌سبز، بی‌رنگ، سفید یا شیری است.
  • اوپال آتشین: اوپال آتشین معمولاً بازی رنگ و نور ندارد، چون نور در آن نفوذ نمی‌کند. این نوع معمولاً نیمه‌شفاف است و رنگ انتهایی آن به قرمز، زرد و نارنجی گرایش دارد.
  • اوپال عسلی: نوعی اوپال زرد بوده اما چون مات و کدر است و درخشندگی و تلألؤ ندارد به اپال عسلی معروف است.
  • اوپال پراز (Prase Opal): مات و به رنگ زرد متمایل به قهوه‌ای با درخششی موم مانند است.
  • اوپال چینی: نوعی سنگ اپال است که رنگ سفید شیری دارد.
https://chaav.ir/

همچنین نوعی اوپال داریم که مثل سنگ شجر می‌توانید در آن اشکالی شبیه به درخت را مشاهده کنید. از طرفی اوپال عقیق در واقع همان سنگ عقیق است ولی لایه‌هایی از اوپال به طور نامنظم در آن نفوذ کرده است.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.