انکوباتور آزمایشگاهی دستگاهی به دستگاهی گفته می شود که برای رشد و نگهداری محیط کشت میکروبیولوژی یا کشت سلولی مورد استفاده قرار می گیرد.هود شیمیایی در واقع این دستگاه دما ، رطوبت و سایر شرایط مانند CO2 و اکسیژن موجود در محفظه را به خوبی حفظ خواهد کرد. این دستگاه ها برای کارهای آزمایشی در زیست شناسی سلولی، زیست شناسی مولکولی و میکروبیولوژی ضروری می باشد و برای کشت سلول های باکتریایی و یوکاریوتیک بکار می رود.
لویی پاستور اولین کسی بود که با این وسیله آشنا شد. از این دستگاه ها حتی در صنعت طیور استفاده می کردند تا به عنوان جایگزینی برای مرغ ها باشد. به دلیل توانایی کنترل دما و رطوبت ، این دستگاه اغلب منجر به افزایش تولید جوجه در این صنعت می شد. در ادامه سعی کردیم توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه دهیم.
ابتدایی ترین انکوباتورها جعبه های عایق بندی شده با یک بخاری قابل تنظیم می باشند که به طور معمول دما در آن ها بین ۶۰ تا ۶۵ درجه سانتیگراد (۱۴۰ تا ۱۵۰ درجه فارنهایت) قابل افزایش می باشد. اگرچه برخی از آنها می توانند دمای بیشتری هم ایجاد کنند ( ولی به طور کلی بیشتر از ۱۰۰ درجه سانتیگراد نخواهد بود). بیشترین درجه حرارت مورد استفاده هم برای باکتریهایی مانند E. coli استفاده می کنند و برای سلولهای پستانداران تقریباً ۳۷ درجه سانتی گراد کافی می باشد (۹۹ درجه فارنهایت) ، زیرا این ارگانیسم ها در چنین شرایطی به خوبی رشد خواهند کرد. دستگاه های پیشرفته تر همچنین توانایی کاهش دما (از طریق یخچال) ، یا توانایی کنترل رطوبت یا سطح CO2 را خواهند داشت.
اجزای انکوباتور آزمایشگاهی
انکوباتور آزمایشگاهی بسته به نوع و موارد استفاده دارای اجزای مختلفی می باشد که ویژگی های متفاوتی را ایجاد می کند. اما همه ی انکوباتور ها، اجزای اصلی از قبیل محفظه نگهداری نمونه، سیستم کنترل گاز، سیستم کنترل رطوبت و سیستم کنترل دما را دارا هستند. هر یک از این سیستم ها جهت ایجاد شرایط لازم برای زنده ماندن و رشد نمونه ها مورد نیاز هستند.
انواع مختلف انکوباتور
• انکوباتورهای صنعتی
انکوباتور های صنعتی که بیشتر با نام ماشین های جوجه کشی در صنعت معروف هستند، اکثرا در مرغداری ها استفاده می شوند. این انکوباتور ها یکی از اولین انکوباتور هایی می باشد که ایجاد شده است و برای نگهداری تخم مرغ ها تا زمان بیرون زدن جوجه مورد استفاده قرار می گیرد. اولین انکوباتور های طراحی شده مربوط به کشور مصر باستان و چین می باشد. در آن زمان اتاقی را برای نگهداری تخم مرغ ها اختصاص می دادند و برای گرم نگه داشتن آن از آتش بهره می گرفتند. به این ترتیب مرغ ها برای تخم گذاری مجدد آماده می شدند. با پیشرفت تکنولوژی برای گرم کردن محیط از کوره های چوبی و الکلی و در حال حاضر از الکتریک استفاده زیادی می گردد.
• انکوباتورهای آزمایشگاهی
انکوباتور آزمایشگاهی از جمله پر کاربردترین لوازم آزمایشگاه های میکروب شناسی و بیولوژی می باشد که هدف اساسی آن حفظ شرایط مورد نیاز مانند میزان اکسیژن، رطوبت، دما و دیگر موارد برای زنده نگه داشتن و رشد میکروارگانیسم ها و بافت ها می باشد.امروزه انواع مختلفی از انکوباتور آزمایشگاهی همچنین با ویژگی و کاربرد های متفاوت طراحی شده اند که از آنها به صورت گسترده استفاده می شود.
• انکوباتورهای استاندارد
یکی از ساده ترین و در عین حال پرکاربرد ترین وسیله ای می باشد که در آزمایشگاه های میکروبی و بیولوژی که در زمینه کارهای تحقیقاتی خون شناسی، بیوشیمی، کشت سلولی و میکروبی و نیز بانک اطلاعات سلولی(DNA) بصورت گسترده استفاده می شود.
• انکوباتور خنک کننده یا یخچال دار
انکوباتور های یخچال دار عملکردی متفاوت نسبت به انکوباتور های استاندارد دارند در آنها قابلیت تنظیم دما بین 5- تا 65+ می باشد و بیشتر از آن برای کشت باکتری در آزمایشگاه های میکروب شناسی استفاده می شود. همچنین علاوه بر کشت میکروارگانیسم گاهی برای خشک کردن ظروف و لوازم نیز جهت استفاده در آزمایشگاه و یا حتی نگه داری سرم های خونی نیز از آن استفاده خواهد شد.
https://hakimazma.com/%d9%87%d9%88%d8%af-%d8%a2%d8%b2%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%b4%da%af%d8%a7%d9%87%db%8c/%d9%87%d9%88%d8%af-%d9%84%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1/
• انکوباتور دی اکسید کربنی (CO2)
این نوع از انکوباتور آزمایشگاهی اغلب برای کشت بافت و ارگانیسم های زنده در آزمایشگاه های بیولوژیکی مورد استفاده قرار می گیرد. دی اکسید کربن مورد نیاز درون محفظه انکوباتور از طریق مخزن متصل به آن تامین خواهد شد و دمای داخل محفظه معمولا روی 37 درجه سانتی گراد ثابت می باشد. وجود میزان مشخصی از CO2 درون محفظه برای پایداری بیکربنات سدیم که به عنوان بافر برای تنظیم pH محیط استفاده خواهد شد، مورد نیاز می باشد.
برای درمان بالا آوردن نوزاد در منزل، ابتدا باید توجه کافی به موارد زیر داشته باشید. اولین گام در تشخیص و درمان بالا آوردن نوزاد، تماس با پزشک میباشد. پزشک میتواند به شما راهنمایی کند که چگونه باید وضعیت نوزاد را ارزیابی کنید و چه اقداماتی را انجام دهید. در صورتی که نوزاد دچار مشکلی مثل بیماری عفونی یا مشکل در تنفس باشد، باید به سرعت به مرکز درمانی منتقل شود.
در منزل، میتوانید با توجه به راهنمایی پزشک و مراقبت دقیق، برخی اقدامات اولیه را انجام دهید. برای مثال، نوزاد را در یک محیط آرام و بدون تحرک قرار دهید تا به آرامش برسد و استراحت کند. اطمینان حاصل کنید که نوزاد به اندازه کافی مایعات مصرف کرده باشد و در صورت لزوم، با استفاده از یک دستگاه آمادهسازی محلول نمکی فیزیولوژیک، به او مایعات بدهید. همچنین، دمای نوزاد را مدام نظارت کنید و در صورت افزایش دما، از طریق استفاده از پاراستامول به او کمک کنید. با این وجود، بهتر است قبل از استفاده از هر گونه دارویی، مشورت با پزشک داشته باشید. در نهایت، اگر نوزاد دچار مشکلات شدید تنفسی یا قلبی شد، باید بلافاصله به مرکز درمانی نزدیکتر مراجعه کنید و توجه داشته باشید که درمانات پیشرفته تنها توسط پزشکان متخصص انجام شود.